Разбиха фабрика за нелегален тютюн в Плевенско - pleven.utre.bg

Разбиха фабрика за нелегален тютюн в Плевенско

20 април 2018, 09:51 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Хванаха трима от Буковлък и плевенчанин с 627 кг тютюн при акция в Кнежа

Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОД на МВР – Плевен и техни колеги от РУ- Кнежа откриха незаконно придобит тютюн 627 килограма в цех, прикрит в индустриалната зона на град Кнежа.

На 19 април 2018 година около 14:00 часа в хода на специализирана операция полицаи са извършили съвместна проверка на стопанска постройка - производствено хале в град Кнежа. Намерени и иззети са найлонови и зеблени чували, съдържащи нарязана жълто кафява листна маса, бали с тютюн, инсталация за запарване на тютюн, състояща се от газови, бутилки, маркучи и газови горелки, както и специализирана машина за рязане на тютюн. Общото установено количество жълто-кафява листна маса, наподобяваща тютюн е около 627 кг.

В производственото хале в момент на експлоатиране - рязане на тютюн са установени 44-годишен, 32-годишен, 15-годишен и 22-годишен, жители на село Буковлък и 24-годишен от Плевен. Нередовната стока е иззета за експертизи. Уведомен е дежурен разследващ полицай- и дежурен прокурор в РП - Кнежа. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.234, ал.1 от НК. Работата продължава разследващ полицай.    Коментари (1)

Потребител
Az
Kk
23 април, 14:06 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета