Три финала за Невяна Владинова в Ташкент (Видео)

Плевенчанката завърши шеста в многобоя

Завърши индивидуалната надпревара за многобой и квалификациите за отделните уреди на Световната купа в Ташкент. България е представлявана от Невяна Владинова и Боряна Калейн.

Като цяло нашите момичета играха смело и вдъхновено, постараха се да не спестят нито един елемент и да покажат какво могат, но за жалост и в двата дни допуснаха някои грешки и неточности, обобщават от БФХГ.

За многобой Невяна Владинова се класира на шесто място в крайното класиране със сбор от 67.700т.. а Боряна Калейн се нареди 9-та, като събра сбор от 66.600т.

Шампион в многобоя стана Александра Солдатова от Русия, която събра 77.050т., среброто спечели Линой Ашрам от Израел със сбор от 73.100т., а бронзът - Екатерина Селезньова със сбор от 71.550 т.. Топ 6 допълват Юлия Исачанка от Беларус със 68.150т. и Никол Зелихман от Израел, която събра сбор от 67.700т..

Между Невяна Владинова и Боряна Калейн се класираха - на 7-мо място Юлия Евчик от Беларус и представителката на домакините от Узбекистан Сабина Ташкенбаева.

За финалите на отделните уреди Невяна Владинова ще се бори са медали на три от уредите - на топка , бухалки и лента, където влиза с 5-ти по сила оценки и на трите финала. Боряна Калейн се класира за финалите на обръч с 4-та оценка, а днес след силно изиграване на лента намери място сред финалистите с втора по сила оценка на уреда.

Така България ще има по една представителка на обръч, топка и бухалки и две във финала на лента в утрешния ден.