Домакините от ФК Фортуна и децата на ФК Литекс са финалистите от зона Плевен на "Данониада" 2018 - pleven.utre.bg

Домакините от ФК Фортуна и децата на ФК Литекс са финалистите от зона Плевен на "Данониада" 2018

23 април 2018, 09:06 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Данониада 2018

На градския стадион в Плевен се изиграха първите мачове от детския футболен турнир

На градския стадион в Плевен се изиграха първите мачове от детски футболен турнир "Данониада" 2018 г. Финалисти в първата зона са домакините от ФК Фортуна и футболистите от ФК Литекс.

В своята група първият отбор на ФК Фортуна оспорваше първенството с децата от ФК Локомотив - Горна Оряховица, които загубиха решаващия финален маче с 0:1. С четири победи и недопусната загуба плевенчани продължават към финалите на турнира в София.

Другият отбор, който ще се бори за националината купа на "Данониада" – ФК Литекс, също се изправи пред сериозни съперници в лицето на ФК Единство - Долни Дъбник и отбора на ОУ "Максим Горки" - гр. Левски. Отново решаващ беше последния мач, в който децата от Ловечкия клуб елиминираха с убедителното 4:1 съперника от гр. Левски.

В двубоите от зона Плевен на „Данониада” 2018, участие взеха отбори от града домакин, от Русе, Видин, Горна Оряховица, Ловеч, Левски, Белене и цяла северозападна България.

За втора поредна година по време на “Данониада” се организираха образователни игри за децата на тема “Събирай разделно”. Програмата е част от съвместна инициатива на “Данон - Сердика” АД и “ЕКОПАК България” (АД), чиято цел е да разясни на малките футболисти ползите от разделното събиране на отпадъци и да им помогне да разширят и затвърдят познанията си за опазване на природата.

Следващите мачове от „Данониада” 2018 ще се играят на 28 април на градския стадион в Пловдив. Заявки за участие се приемат до един ден преди мачовете в съответната зона. На интернет адреса на турнира www.danoniada.bg

МултимедияКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета