Пожарникарите гасиха лека кола и сухи треви

Отстраняваха и паднали дървета в Плевен

На 20 април 2018 година огнеборци от РС ПБЗН – Гулянци погасиха пламъци в сухи треви в землището на село Шияково, а на 21 април - пожарникари погасяваха пожари в сухи треви в землищата на град Белене, град Летница и град Долна Митрополия, на 22 април – в Плевен местността „Нежовец“, село Въбел и село Милковица. Пожарите са без преки материални загуби. Причините за произшествията са небрежност при боравене с открит огън. 

На 20 април 2018 година служители на РСПБЗН – Плевен оказаха техническа помощ - отстраняване на опасен клон в Плевен на улица „Стоян Заимов“, а на 21 април – паднало дърво в парк „Кайлъка“, на 22 април служители на РС ПБЗН – Гулянци извадиха кон, паднал във водопроводна шахта на село Брест на улица "Вардар".

На 22 април 2018 година в 02:35 часа в Оперативен център при РДПБЗН - Плевен е съобщено за пожар в „Ауди А3“ в село Опанец. Причината за инцидента е в процес на установяване. Унищожен е целият автомобил и намиращи се в него документи. Пожарът е погасен от екип на РС ПБЗН – Плевен.