ПГРТО – Плевен се включи в 10-ата Панорама на професионалното образование

Участваха 350 ученици от 150 гимназии от цялата страна

„Професионалното образование не е ограничаващо. То дава дава възможности за реализация, създава качествени специалисти и учи децата на критично мислене и решаване на проблеми“. Това заяви заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова при откриването на X-та Панорама на професионалното образование, която се проведе на 20  и 21 април 2018 година в Международния панаир в Пловдив. По време на събитието се проведоха националните кръгове на състезанията по 11 професии. Участваха 350 ученици от 150 гимназии от цялата страна.
Заместник-министър Таня Михайлова поздрави участниците за ентусиазма и им пожела да са бъдещите изложители на Международния панаир. „Учениците трябва да се научат не само да предават знания, но и да решават житейски казуси. Професионалното образование дава начин на мислене. „, отбеляза Михайлова.
На откриването на Панорамата областният управител на Пловдив Здравко Димитров заяви, че трябва да има кадри за сферата на услугите, а не само адвокати и икономисти. Председателят на Камарата на служителите Мирослав Мазнев добави, че в последните години бизнесът не подкрепя достатъчно младото поколение и сега е готов отново да му протегне ръка.

ПГРТО – Плевен участва в надпреварата в две категории: „Най-добър млад хлебар-сладкар“ – Никол Цанова и „Най-добър млад сервитьор“ – Ванеса Гуглина. И двете момичета се представиха отлично и се класираха на престижни места в своята категория- пето за Никол (от 9 участници) и шесто за Ванеса (от 18 участници).

Екипът на ПГРТО – Плевен поздравява състезателките и техните ръководители Нонка Найденова и Силвия Златанова за постигнатите резултати, които за поредна година потвърждават факта, че нашата професионална гимназия е една от най-добрите школи за специалисти в областта на ресторантьорството,  и им желае нови бъдещи успехи.