Задържаха 60-годишен от Койнаре, предизвикал пожар в имота си - pleven.utre.bg

Задържаха 60-годишен от Койнаре, предизвикал пожар в имота си

27 април 2018, 09:16 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Мотив за палежа са влошени личностни взаимотношения в семейството

Полицейско разследване на служители на РУ Червен бряг установи, че 60-годишен от град Койнаре е предизвикал пожар в имота си.

На 25 април около 12.30 часа през ЕЕНСПП-112 е постъпил сигнал за възникнал пожар в частен дом на адрес в град Койнаре, община Червен бряг. Пламъците са погасени от екип на РС "ПБЗН"- Ч.бряг. Изгорели са около 10 кв.м. част от покривната контрукция на къщата. Извършен е оглед на местопроизшествието и от проведените оперативно-издирвателин мероприятие е установено, че собствеинкът сам е запалил  имота си. Локализирано е конкретно място в носеща греда на покривната контрукция, където са открити видими следи от локален огън. 

Мъжът е разпитан и е направил пълни самопризнания, като разяснява, че е предизвикал пожара посредством запалена свещ, която поставил върху носещата греда, след което, около 09.00 часа на 25.04.2018 година е напуснал дома си. Мотив за палежа са влошени личностни взаимотношения в семейството.

60-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. По разкриване на престъплението работиха служители на УП "Койнаре" и служители на група "Криминална полиция" при РУ-Червен бряг, под ръководството на районен прокурор. Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета