Пияни и дрогирани продължават да карат в Плевен

Задържаха поредните нарушители на пътя

На 30 април в 17:00 часа в Плевен на улица "Иван Вазов" служители на сектор "Пътна полиция" при ОД на МВР - Плевен спират и проверяват с техническо средство дрегер "дръг тест- 5000" водач на мотоциклет "Кимко" 28-годишен от Плевен. Уредът е отчел положителен резултат - "канабис". Нарушителят е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР.  Уведомен е прокурор в РП- Плевен за престъпление по чл. 343 „б“, ал.3 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

На 1 май в 03:30 часа в Плевен на улица "Гренадирска" при проверка с техническо средство дрегер "дръг тест- 5000" е установено, че 22-годишен от Кнежа е зад волана на "Пежо - 307" с под въздействието и след употребата на "метамафетамин". Нарушителят е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР.  Уведомен е прокурор в РП- Плевен за престъпление по чл. 343 „б“, ал.3 от НК. Продължава работа разследващ полицай.  

На 2 май около 09:30 часа в Плевен на улица "Климент Охридски" автопатрул на сектор "Пътна полиция" при ОД на МВР - Плевен при проверка констатират, че 48-годишен от Плевен управлява лек автомобил "Ауди а-4" с концентрация на алкохол - 1.23 промила. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР.  Уведомен е прокурор в РП- Плевен за престъпление по чл. 343 „б“, ал.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.