От следващата седмица започва ремонт на пътя от Милковица до разклона за Черквица

Областният управител на Плевен лично посети критичния 16-километров пътен участък

От следващата седмица започва ремонт на 16-километровия пътен участък, който изкара на протест вече повече от седмица жителите на Милковица, Долни Вит и Сомовит. Уверение в това областният управител получи от директора на Областно пътно управление Иво Денчев и от кмета на Община Гулянци Лъчезар Яков с когото днес се срещна по повод гражданските протести. Инж. Иво Денчев докладва на областния управител, че имат проектна готовност от три години за този участък на пътя от началото на Милковица до разклона на Черквица при моста на Осъм. Отделно от това уверението за старт на ремонтните дейности кмета Яков е получил в телефонен разговор с Дончо Атанасов-член на УС на АПИ.

Междувременно от Областно пътно управление са насипали с фрезован асфалт дупките по пътното платно в целия участък. По думите на кмета Яков напрежението е овладяно. Той изрази увереност, че поетият от АПИ ангажимент ще бъде изпълнен в срок.

След разговора с кмета на Гулянци областният управител лично посети критичния 16-километров пътен участък. "Състоянието на пътя е наистина лошо. Той от много отдавна не е ремонтиран, десетилетия, вероятно. Временно решение за пътуващите е предприетата от Областно пътно управление - Плевен мярка за запълване на дупките с фрезован асфалт. Но това, още веднъж подчертавам, е само временна мярка. Надявам се още следващата седмица работата по ремонтиране на участъка да започне. Кметът вече е информирал протестиращите за това и се радвам, че като израз на доверие хората са решили да намалят часовете на протеста до два през деня. Дори още днес вместо до 18.00 ч. протестът е продължил само до 13.00ч.”, коментира областният управител Мирослав Петров. Той допълни, че министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков е информиран на случващото се и изрази увереност, че проблемът ще намери своето решение във възможно най-кратки срокове.