Европейско предизвикателство за каратеките Ивет Горанова и Виктория Росева

Двете ще се хвърлят през следващата седмица в битките за медалите на европейското първенство по карате

11 български каратеки ще се хвърлят през следващата седмица в битките за медалите на европейското първенство по карате, съобщава sportal.bg. В състава при жените/кумите са и възпитаничките на КБИ "Петромакс" Ивет Горанова (61 кг) и Виктория Росева (55 кг). Надпреварата ще се проведе в Нови Сад от 10 до 13 май. Националите заминават във вторник за силното състезание.

Треньорите Ангел Стефанов и Ангел Ленков ще разчитат на четири представителки при жените и седем при мъжете. Двата пола ще направят тимове за състезанието в отборното кумите.

"Нашето желание е всички да се представят на ниво. Очакваме резултати от европейската шампионка за девойки Ивет Горанова, която влиза при жените. Александра Стублева се намира в Топ 20 на световната ранглиста и също е с прекрасни възможности“, коментира спортният директор на Българска национална федерация карате Борислав Иванов, който е най-успешната българска каратека с четири медала от европейски първенства. Водач на делегацията за Евро 2018 е президентът на федерацията Алексей Петров.

Май ще бъде изключително натоварен месец за олимпийския спорт. На 26 и 27 София ще бъде домакин на Световната младежка лига, която е квалификация за Младежките олимпийски игри.

"Очакваме над 1500 състезатели от 80 държави – добави Борислав Иванов. – Интересът към каратето нарасна след влизането в олимпийската програма.“

Националите в момента са на лагер. Те се готвят в тренировъчната база, която е на стадион "Васил Левски".