Задържаха трима за притежание на наркотици

Образувани са производства

На 7 май около 02:25 часа в хода на специализирана операция в град Червен бряг на улица "Антим І" е спрян лек автомобил "Ланчия Дедра", управляван от 24-годишен от същия град. На задната седалка в автомобила е намерено едно топче с неправилна форма, с приблизителни размери 2 х 2 см. съдържащо суха зелена тревиста маса с характерен мирис на марихуана. Наркотикът е предаден доброволно. Предстои назначаване на физико - химическа експертиза. 24-годишният е задържан за срлок до 24 часа по Закона за МВР. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.5 във връзка с ал. 3 от НК. Уведомен е прокурор при РП – Червен бряг. Работа продължава разследващ полицай.

На 6 май в село Асеново на улица "3-ти март" при проверка на лек автомобил "БМВ 320", собственост и управляван от 26-годишен от Плевен, в работна ръкавица е открит полиетиленов плик с размери 4 х 3 см. съдържащ суха зелена тревиста маса. Местопроизшествието е посетено от полицаи от РУ Никопол. Извършен е оглед. При направения полеви наркотест, тревистата маса реагира на марихуана. За престъпление по чл.354 а, ал.3 от НК продължава работа разследващ полицай. При проверка с техническо средство на водача уредът е отчел положителен резултат - метамфетамин и канабис. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство за  престъпление  по чл.343 „б“, ал.3 от НК. Уведомен е дежурен прокурор при РП- Никопол.

На 4 май около 23.00 часа в Плевен на улица "10-ти декември" 39-годишен от Плевен изхвърля на земята кръгла, прозрачна, кутийка с размери 2х2 см., съдържаща бяло вещество на бучки. Местопроизшествието е посетено от полицейски служители и е извършен оглед, при който кутийката и веществото са иззети и предадени за лабораторен анализ. 39-годишният е задържан за срок до 24 часа. Уведомен е прокурор в РП-Плевен за престъпление по чл.354а от НК. Продължава работа разследващ полицай.