Напрегнати се оказаха почивните дни за огнеборците от Плевен

Много от произшествията са заради небрежност при боравене с открит огън и непредпазливост

През почивните дни в периода от 4 май до 8 май служители от РД ПБЗН - Плевен погасяваха пожари в сухи треви в землището на град Червен бряг, в отпадъци в град Червен бряг и в Плевен на улица „12 –ти август“. Отреагирали са на пожар в отпадъци в ж.к. "Сторгозия", където огненатата стихия била погасена от живущите до пристигане на екип на РСПБЗН – Плевен. Причините за произшествията са небрежност при боравене с открит огън и непредпазливост.

Огнеборците са оказали и четири технически помощи - съдействие на ЦСМП за транспортиране на трудно подвижен човек на улица „Гренадирска“ в Плевен, самокатастрофирал лек автомобил "Форд Фиеста" в землището на село Радишево на път за град Плевен, отстраняване на паднало дърво в землището на град Червен бряг и отстраняване на паднало дърво в землището на град Долна Митрополия.

На 5 май в 22:56 часа в Оперативен център при РДПБЗН - Плевен е съобщено за пожар в къща в село Асеновци. Причината за инцидента е в процес на установяване. При огледа е установено, че сградата е необитаема и със спряно ел.захранване. Унищожени са стопанска пристройка – 70 кв.м.; стая – 30 кв.м. и домашно имущество. Пожарът е погасен от четирима служители на РС ПБЗН – Левски.

На 8 май в 04:05 часа в Оперативен център при РДПБЗН – Плевен е постъпил сигнал за пожар във фургон в град Никопол. В пламъците е унищожено  подово покритие. Причината за инцидента е в процес на установяване. Пожарът е погасен от служители на  РС ПБЗН – Никопол. Пострадали няма.