Рецидивист от Левски катастрофира с откраднат автомобил, карал пиян и без книжка

Мярката му за задържане е удължена на 72 часа

Неправоспособен водач, употребил алкохол е катастрофирал с противозаконно отнет товарен автомобил. На 6 май в 18,50 ч. в полицейското управление в Свищов е получен сигнал за катастрофирал микробус в района на с. Овча Могила.  На мястото незабавно са изпратени екипи на полицията, които са установили самокатастрофирал товарен автомобил «Ситроен Берлинго», който се е движел в посока към Русе. Същият е напуснал пътното платно и се е блъснал в дървесна растителност. Зад волана на катастрофиралото возило е бил неправоспособния С. С. (47 г.) от гр. Левски, известен на полицията и осъждан.

В хода на извършената проверка е установено, че водачът е управлявал автомобила под въздействието на алкохол. Изпробван с техническо средство, уредът е отчел 1,50 промила. Той е отказал кръвна проба. Изяснено е още, че возилото е било противозаконно отнето от кланица в с. Аспарухово. То е иззето. С. С. е задържан с полицейска мярка за 24 часа.

По случая е образувано досъдебно производство. След доклад на материалите в прокуратурата С. С. е привлечен, като обвиняем, мярката му за задържане е удължена на 72 часа.