Нова порция нередовни шофьори на пътя в Плевенско

Образувани са бързи производства

На 8 май около 11.45 часа в село Бъркач служители на РУ Долни Дъбник спират мотоциклет „Хонда“ – без регистрационни табели, движещ се в посока с. Петърница.  Проверка е установила, че е управляван от 14-годишен от село Бъркач - непритежаващ СУМПС и  неправоспособен водач.  МПС не е регистрирано по надлежния ред. Уведомен е районен прокурор от РП-Плевен.  Образуваното бързо производство е за престъпление по чл.345, ал2 от НК. Работа продължава  разследващ полицай.

На 5 май около 21:35 часа в село Горна Митрополия на улица "Ал. Стамболийски" автопатрул спира лек автомобил "Сеат Ибиза".  При извършената проверка се установи, че водачът – 50 годишен местен жител, управлява МПС, снето от отчет и регистрация в „Пътна полиция“, което не е регистрирано по надлежния ред - с поставени контролни знаци - регистрационни табели издадени за друго МПС. Уведомен е дежурен прокурор в РП-Плевен. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.345, ал.2, във връзка с ал. 1 от НК и за престъпление по чл.345 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

На 8 май в град Кнежа на улица "Димитър Бутански" автоконтрольори при РУ - Кнежа, проверяват с техническо средство водачът на "Дайхатсу Фероза" – 30-годишен от същия град. Уредът е отчел 1,39 промила алкохол. Уведомен е дежурен прокурор при РП - Кнежа. Започнато е бързо производство за извършено престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

На 7 май в село Бреница е установено, че 31-годишен от селото управлява мотопед "Риеджу" нерегистриран по надлежния ред. Уведомен е дежурен прокурор при РП - Кнежа. Започнато е бързо производство за извършено престъпление по чл.345, ал.2, във връзка с ал.1, от НК. Продължава работа разследващ полицай.

На 5 май около 14.05 часа в град Левски по улица "Малчика" при полицейска проверка е установено, че 20-годишен от Левски, е зад волана на "Мерцедес 270 цди" в едногодишния срок от наказването му по административен ред за управление на МПС без СУМПС. Наказателното постановление е влязло в законна сила на 16.08. 2017 година. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343 "в", ал.2 от НК. Уведомен е районен прокурор. По случая продължава работа разследващ полицай.

На 8 май в РУ- Никопол е започнато бързо производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК. На 26 април 2018 година около 18.20 часа на пътна отсечка село Муселиево – село Въбел при проверка е установено, че 65-годишна от Плевен управлява лек автомобил "Тойота Корол" след употреба на алкохол. Химическа експертиза е показала, че шофира с концентрация на алкохол в кръвта 2.35 промила. Уведомен е районен прокурор. По случая продължава работа разследващ полицай.

На 7 май около 01:50 часа в село Буковлък 37-годишен от селото е управлявал мотоциклет "Ямаха мажести дх" след употреба на алкохол - 1,77 промила. Това е установено с техническо средство "дрегер 7410" от служители на ектор "Пътна полиция" при ОДМВР - Плевен. Уведомен е прокурор от РП - Плевен за престъпление по чл.343 б, ал.1 от НК. Образувано е бързо производство, по което продължава работа разследващ полицай.

На 6 май около 00,05 часа в град Плевен на улица „Цар Самуил“ при проверка с техническо средство "дрегер алкотест 7410", е установено, че 31-годишен от село Опанец,  управлява лек автомобил "Опел астра" с концентрация на алкохол 1.92 промила. Уведомен е дежурен прокурор при Районна прокуратура гр.Плевен. Образуваното бързо производство е за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 НК. Продължава работа по случая.