Продължава победният ход на Роси Денчева в Букурещ

Плевенчанката победи с 6:1, 6:4 Илица Марин от Румъния

И четиримата ни представители се класираха за четвъртфиналите на турнира в Букурещ, който е от трета категория на Тенис Европа до 12 г.

При девойките Росица Денчева (ТК „Плевен 90") победи с 6:1, 6:4 Илица Марин от Румъния. Каталина Петрова (ТК „15:40", София) се наложи с 6:1, 6:3 над друга представителка на домакините Ирис Збраница.

При юношите Георги Георгиев (ТК „Свиленград") елиминира с 6:4, 6:1 Глиб Секачов от Украйна. Павел Маринов (ТК „Супер спорт", Варна) победи с 6:1, 6:3 Давид Картепутреда от Румъния.

В турнира на двойки при момичетата Денчева и Петрова се класираха на полуфинал. Българките победиха драматично с 4:6, 7:5, 10-8 румънките Янчу и Саучуич.

На двойки при момчетата Георгиев и Маринов се отказаха при 4:2 в първия сет срещу руммънците Картепутреда и Чету. Причината е болки в бедрото на Георгиев.

Предната седмица Росица Денчева и Георги Георгиев спечелиха титлите на турнира „Изида къп" от трета категория на Тенис Европа до 12 г.

И четиримата ни представите са част от „А" националния отбор и участват в Букурещ чрез програмата „3Т – Тенис, Тийм, Талант" на БФТ и нейните партньори „Адвент Груп", „Асикс" и „Гроугрийн Юръп" АД. Треньор на тима е Даниел Ангелов.