С концерт под надслов "Езикова гимназия и приятели" ПГПЧЕ – Плевен отбеляза празника си

Езикова гимназия – Плевен избира за свой празник Денят на Европа и вече го празнува в продължение на 20 годин

Днес, на 9 май, на площад  „Възраждане“ беше проведен тържествен концерт на Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици – гр. Плевен по повод празника на училището.

Концертът е под надслов „Езикова гимназия и приятели“ и беше осъществен с подкрепата на Община Плевен и участието на хор „Звъника“, балетна школа при читалище „Съгласие“, клуб по спортни танци „Дъга“, студио за модерен балет и хип-хоп "Венда", студио за модерен балет „Веда“, в които участват ученици от Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици. В концерта взеха участие и бивши ученици на училището, реализирали се вече в музикалното поприще на национално ниво, които показаха, че обучението в Езикова гимназия – Плевен сбъдва мечти.

Концертът завърши с хоро, поведено от танцов ансамбъл „Нашенчета“, което прерасна в масово изпълнение, в единение с инициативата, организирана от МОН под надслов „Розите на България“ и подкрепена от българските общности зад граница във връзка с 11 май – Ден на Светите братя Кирил и Методий. Инициативата „Розите на България“ е в партньорство с Министерството на външните работи и съответните дипломатически представителства, Министерството на културата и Държавната агенция за българите в чужбина. Тези институции призовават в това събитие да бъдат включени не само ученици, а и техните родители, да се включат повече хора от различни общности, за да се популяризира събитието.

Езикова гимназия – Плевен избира за свой празник Денят на Европа и вече го празнува в продължение на 20 години, посвещавайки го на младите хора – посланици на новото, демократичното, креативното европейско и световно бъдеще.