Председателят на Общинския съвет приветства участниците в научен форум - pleven.utre.bg

Председателят на Общинския съвет приветства участниците в научен форум

10 май 2018, 15:36 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    ОбС-Плевен

  • Снимка:
    ОбС-Плевен

  • Снимка:
    ОбС-Плевен

Част от конференцията е съпътстваща изложба "Изобретено в България".

Председателят на Общински съвет - Плевен Мартин Митев приветства днес участниците в Научно-техническата конференция на тема "Иновации и интелектуална собственост -  основна предпоставка за конкурентоспособност". Организатор на двудневния форум в града са Съюз на изобретателите в България в сътрудничество с Федерацията на Научно-техническите съюзи и Областната организация на НТС - Плевен.

"Радвам се, че сте избрали именно Плевен за домакин на конференция на тази тема. Виждам и участие на много ученици, което няма как да не ме радва. В духа на срещата мога да кажа, че в лицето на Плевен имаме пример за град на иновациите, които са предпоставка и за конкурентоспособност. Защо казвам това. Един от силно развитите сектори в нашия град е здравеопазването и това развитие в голяма степен се дължи на инвестициите в нови технологии и модерни решения. Именно този подход разширява възможностите на медицината и улеснява грижата за здравето на пациентите“, посочи Мартин Митев. Той пожела ползотворна и успешна работа на участниците в срещата.

Акценти в научната среща са „Иновации в образованието“, „Иновации в земеделието“ и „Технологични иновации“. Във форума участват представители на висши и средни учебни заведения и научни съюзи. Програмата включва лекции на специалисти от Академията по иновационен мениджмънт, Фондация „Визия за научен и технологичен растеж, представители на Института по лозарство и винарство в Плевен, и др. Ученици ще представят темата за електронните уроци.

Част от конференцията е съпътстваща изложба "Изобретено в България".Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета