СУ "Иван Вазов" – дом на първия в страната ученически гвардейски оркестър (Видео)

Младите музиканти направиха своя неофициален дебют

Преди началото на традиционния футболен сблъсък между абитуриенти и учители в СУ "Иван Вазов", своя неофициален дебют направи ученическият гвардейски оркестър, който е първи за страната.

Рулетката на дузпите реши поредното футболно шоу между абитуриенти и учители в СУ "Иван Вазов"

Под бурните аплодисменти на присъстващите, младите музиканти и ръководителят им Красимир Янкулов загатнаха какво ще покажат пред цялата плевенска общественост във вторник, когато на площад "Възраждане" ще се състои ритуал по официалното учредяване на оркестъра.

Юношеският музикален колектив се подготвяше усилено през последните месеци и учениците вече знаят, че да си гвардеец – това е повод за гордост!

Припомняме, че инициативата за създаването на оркестъра е на д-р Денислава Ангелова - председател на асоциация "Докосни дъгата" и инициатор за създаването на ученически гвардейски отряди в цялата страна и на директора на СУ "Иван Вазов" Димитър Митев. Събитието е под патронажа на президента на България Румен Радев, с подкрепата на Министерството на отбраната и с участието и съдействието на Националната гвардейска част.

Първата официална изява на ученическия гвардейски оркестър ще бъде в 11,30 часа на 15 май заедно със създадения през февруари ученически гвардейски отряд към ОУ "Д-р Петър Берон". А след ритуала по учредяването, Националната гвардейска част ще представи пред плевенчани спектакъла "Искри".

Националната гвардейска част представя уникалния спектакъл "Искри" в Плевен