Героите на Бърканичков и Челестинов спечелиха третото място в Русия!

Oтборът на Плевен надви Ереван (Армения) след драма с дузпи

Приключи футболният турнир между побратимените на Ростов на Дон градове. Както вече Plevenutre.bg писа, приятелската надпревара на стадион "Динамо" мина под надслов "Купата на приятелството" и бе посветена на започващия след малко повече от месец Мондиал.

Отборът на Плевен, предвождан от Светослав Бърканичков и Момчил Челестинов, завоюва третото място, след като в изключително оспорвания малък финал днес надви състава на Ереван (Армения) след 1:1 в редовното време и 8-7 при дузпите.

Припомняме, че родният тим, съставен от юношите старша възраст на плевенския Спартак, записа две победи и равенство в груповата фаза, а на полуфинала отстъпи на домакините от Ростов.

Участието на нашите момчета бе договорено между кмета Георг Спартански и кмета на Ростов по време на честванията на 140 години от Освобождението на Плевен.

Едно голямо браво на младите футболисти, които представиха достойно Плевен на руска земя!

Световната първенство ще се проведе от 14 юни до 15 юли в 11 града, сред които и Ростов на Дон. Стадионът "Ростов Арена" ще посрещне отборите на Бразилия и Швейцария (на 17 юни), Уругвай и Саудитска Арабия (20 юни), Южна Корея и Мексико (23 юни), Исландия и Хърватия (26 юни). Градът ще вземе и един 1/8 финален мач на (2 юли).