С пъстър концерт ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" с. Търнене отбеляза своя патронен празник

Всички класове се включиха в празничната програма с песни и стихове

С пъстър концерт днес ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" с. Търнене отбеляза своя патронен празник. В деня на светите братя училището празнува 87 години от създаването си. Всички класове се включиха в празничната програма с песни и стихове.

Традиционно в началото на празника своето приветствие към гости, учители и ученици поднесе директорът на училището Поля Блажева. На сцената на местното читалище се изявиха и групите по занимания по интереси по проект "Твоят час" за народни танци, народно пеене и свирене на духови инструменти. Децата изпълниха Дайчово хоро и песните "Посеяла баба леща" и "Хубав Петко". С песни, посветени на първоучителите, се включиха и самодейците към читалището.

Директорът на училището награди най-добрите в конкурсите, предхождащи празника - за детска рисунка на тема "Моето училище" и турнирите по футбол и волейбол.

Кулминацията на тържеството беше кръшното празнично хоро по иницатива на МОН под наслов "Розите на България", посветена на 11 май - Деня на св. св. Кирил и Методий.