Роси Денчева с второ място на двойки в Букурещ, ще играе финал на сингъл

Плевенчанката и Каталина Петрова загубиха от румънски тандем

Росица Денчева (ТК „Плевен 90") и Каталина Петрова (ТК „15:40", София) спечелиха второто място на двойки от международния турнир до 12 г. в Букурещ, информират от БФТ.

На финала днес нашите момичета отстъпиха в много оспорван мач пред румънския тандем Елена Руксандра Бертя и Алексиа Юлиа Маргинеан с 6:3, 6:7(6), 9-11.

Преди това Роси се класира за финала на сингъл след победа над Бертя с 6:3, 6:1. Каталина пък отстъпи на Маргинеан в другия полуфинал с 0:6, 0:6.
До финала при момчетата достигна и Павел Маринов (ТК „Супер спорт", Варна), който надигра Олександър Пономар от Украйна със 7:6(1), 6:1. Съперник на българина с мача за титлата утре ще бъде германеца Макс Стенцер, който се наложи над представителя на домакините Лука Преда с 6:2, 4:6, 6:3 в другия полуфинал.

И тримата ни участници, както и отпадналия по-рано поради контузия Георги Георгиев (ТК „Свиленград"), са част от „А" националния отбор и участват в Букурещ чрез програмата „3Т – Тенис, Тийм, Талант" на БФТ и нейните партньори „Адвент Груп", „Асикс" и „Гроугрийн Юръп" АД. Треньор на тима е Даниел Ангелов