Над 50 снимки са изпратени за конкурса "Една река – десетки райски кътчета"

Надпреварата, организирана от МРРБ, продължава до 15 юни

Повече от 50 снимки, които представят река Дунав, са получени само за седмица в Министерството на регионалното развитие и благоустройството за обявения фотоконкурс на тема „Една река – десетки райски кътчета“. Той е посветен на Международния ден на река Дунав, който се отбелязва на 29 юни.

15 юни е крайният срок за изпращане на снимки за включване в надпреварата. Необходимо е само те да са направени в последната година и половина, да са между 2 MB и 6 MB и да представят река Дунав. Задължително е при изпращането им на e-mail: [email protected] да се посочат име и адрес на автора, телефон, възраст, както и описание на мястото, където е направена снимката. За трите най-добри снимки ще има атрактивни призове, предвидени са и много поощрителни награди.

Конкурсът цели да открие и популяризира най-красивите кътчета по река Дунав. Най-добрите снимки ще станат част от специална изложба, която ще бъде открита в Русе от министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков на 29 юни. Част от снимките ще бъдат изложени и на „Моста на влюбените“ в София през октомври в експозиция, която ще бъде част от заключителното събитие за Българското председателство на Дунавската стратегия - Седмия годишен форум и министерската среща за туризма. Акценти на форума са регионалният туризъм като генератор на икономически растеж и ключов фактор за справяне с екологичните, социално-икономическите и демографските предизвикателства, както и културното наследство в политиките на ЕС като ресурс за устойчиво развитие.

На 25 май в София, като част от календара на Българското председателство на Дунавската стратегия, предстои съвместната работна среща на Националните й координатори и Координаторите на приоритетни области, посветена на възможностите за оптимизиране на работата по нея.