Откриват детски музикални кътове в УМБАЛ - Плевен - pleven.utre.bg

Откриват детски музикални кътове в УМБАЛ - Плевен

16 май 2018, 06:44 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Специален гост на събитието ще бъде Вики от „Мастило”

Днес в 13 ч. представители на социален проект “Маргаритка” и националната инициатива “Приказки без край”, заедно с доц. д-р Цветан Луканов д.м., Изпълнителен Директор на УМБАЛ “Д-р Георги Странски” ЕАД, Плевен, официално ще срежат лентата на детските музикални кътове за игра на открито, дарение към педиатричната клиника на болницата.

Специални гости на събитието за откриване на детските кътове ще бъдат Вики от „Мастило”, която е и един от основателите на проект “Маргаритка”, и Йорданка Димитрова, Бранд Мениджър на Панадол в GSK, които стоят зад инициативата „Приказки без край“.

Музикалните и иновативни съоръжения са специално разработени за общата кауза на двете инициативи и са първите по рода си в България.  Музикални стъпки и светеща, люлееща се пейка, създадени чрез нова технология, ще носят настроение и усмивки на децата, настанени в УМБАЛ “Д-р Георги Странски” ЕАД, Плевен.

Реализирането на детския музикален кът е резултат от съвместната кампания на “Маргаритка” и “Приказки без край”, която стартира през месец ноември миналата година. “Приказки без край” подкрепиха “Маргаритка” и заедно издадоха компакт диск, в който са събрани вече познатите на децата песнички на “Маргаритка” и шест аудио приказки. Изграждането на музикалния кът за деца е възможно, благодарение на приходите от праждбите на съвместното издание.

Децата от педиатричната клиника  на УМБАЛ “Д-р Георги Странски” ЕАД, Плевен ще имат възможност да се радват на Музикални стъпки, които работят на принципа на специална технология. Тя превръща кинетичната енергия от играта на децата в звук. При стъпване или скок върху която и да е от музикалните плочки, се произвежда кинетична енергия, която ги захранва и така от всяка „стъпка“ звучи любима на децата българска песничка. Светещата пейка е с вградена соларна система, която поема слънчевата светлина през деня и я превръща в меко и топло осветление в по-тъмните часове на денонощието. Музикалните съоръжения, дарени от „Приказки без край” и „Маргаритка”, са разработени от Playground Energy. Чрез тях децата имат възможност   да се докоснат до света на музиката свободно и да развиват психомотрните си умения с игри и забавления.

Проектите „ Маргаритка“и „ Приказки без край“ обединиха усилията си през ноември 2017 , за да дарят още повече усмивки на децата, настанени в различни болници из страната, и на техните родители.  Крайната цел на съвместната инициатива беше изграждането на още музикални детски съоръжения за игра на открито. И точно половин година по-късно, целта е изпълнена!Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета