Без жертви, но с много материални щети – такава е ситуацията в Плевен след природната стихия - pleven.utre.bg

Без жертви, но с много материални щети – такава е ситуацията в Плевен след природната стихия

16 май 2018, 09:14 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Забелязано в Плевен/Facebook

Над 130 са сигналите за паднали дървета, затиснати автомобили и разрушени покривни конструкции

Ураганният вятър и градушката, разразили се в Плевен и на територията на областта предизвикаха много материални щети и изкорениха много дървета. Веднага след природното бедствие областният управител обходи населените места, които според сателитните снимки са засегнати от него. Той бе в непрекъснат контакт с кметовете и институциите, за да се постигне добра координация и да се реагира максимално бързо на подаваните сигнали.

"Над 130 са сигналите за паднали дървета, затиснати автомобили и разрушени покривни конструкции на територията на Област Плевен, на които са отреагирали полиция и  пожарна към този момент. Обявено беше частично бедствено положение в Община Плевен и още три села – Гривица, Ясен и Опанец. Заради изкоренени дървета и счупени клони временно непроходим бе пътя Искър Долни Дъбник, който вече е отворен за движение”, каза областният управител Мирослав Петров. Мобилни екипи и в момента работят в най-тежко засегнатите от природната стихия  населени места.

"Положителното в тази тежка ситуация е, че няма жертви, няма бедстващи хора. Предстои описване на щетите”, обобщи Мирослав Петров.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета