Суперклетка причинила мощната буря в Плевен - pleven.utre.bg

Суперклетка причинила мощната буря в Плевен

16 май 2018, 19:02 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Повече от 170 противоградни ракети са изстреляни по нея преди тя да дойде над Плевен

На журналистически въпрос имало ли е как да бъде избегнато бедствието в Плевен, главен комисар Николай Николов отговори категорично, че върху времето няма как да се влияе.

"Вчера през целия ден бяхме в непрекъсната координация с колегите от Изпълнителна агенция „Борба с градушките”, коментирахме накъде се движи прословутата т. нар. „суперклетка”. Повече от 170 противоградни ракети са изстреляни по нея преди тя да дойде над Плевен, но няма как те да разрушат всичко. По принцип, „суперклетка” не може да се контролира, това е внезапно явление, придружено с отделяне на много енергия, на вятър, вода, може да предизвика торнадо, може да предизвика и ураган”, каза още главен комисар Николов.

Kaкто вече писахме, министърът на вътрешните работи Валентин Радев беше днес в Плевен заедно с директора на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” главен комисар Николай Николов. По разпореждане на Премиера Бойко Борисов, те извършиха оглед на място на районите, засегнати от вчерашната буря със силен вятър и градушка. В Плевен те бяха придружени от кмета на Общината Георг Спартански, областния управител Мирослав Петров, председателя на Общински съвет – Плевен, Мартин Митев.

След Плевен, те се отправиха към село Гривица, където огледаха някои от най-засегнатите къщи и говориха с кмета на населеното място Любомир Ламбев и с местните. На четири от къщите покривите са отнесени изцяло, има десетки, които са с различна степен поражения. Сформирана от Община Плевен комисия е на място и започна описване на причинените от бедствието щети.  Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета