Министър Ивайло Московски се срещна с протестиращите превозвачи

Оптимист съм, че в Пакета „Мобилност“ ще бъдат отразени исканията на българските превозвачи, каза той

След снощната среща между министър-председателя Бойко Борисов, френския президент Емануел Макрон и германския канцлер Ангела Меркел, съм оптимист, че Пакетът „Мобилност“ ще бъде коригиран и ще бъдат обективно отразени исканията на българските автомобилни превозвачи“. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски пред протестиращите превозвачи в столицата.

Плевен се включи в националния протест на автомобилните превозвачи

По думите му по време на разговорите са приети много голяма част от аргументите и е изразена готовност да бъдат одобрени текстовете, предложени от българската страна. Министър Московски каза още, че основната цел на Пакета „Мобилност“ е да бъдат гарантирани социалните права на шофьорите и правилата при изпълняване на професията. Той съобщи още, че лидерите на Германия и Франция са се разпоредили на своите експерти да започнат работа заедно с българския екип в Комитета на постоянните представители – КОРЕПЕР, за да бъде намерен възможно най-балансираният и компромисен вариант, в който да бъдат в максимална степен отчетени справедливите искания на българските превозвачи.

"Декларирам още веднъж, че правителството и всички институции в държавата стоят зад исканията на превозвачите и работят за защита на техните интереси“, изтъкна Ивайло Московски, като подчерта, че тази позиция ще бъде отстоявана и в бъдеще.