Плевен скоро ще има шахматна площадка на открито!

Организаторът на "Маратона на приятелството" дари шахматни фигури на доброволците, посветили се на каузата

Както вече писахме, част от средствата, набрани чрез таксите за участие в Маратона на приятелството, се отделят за дейности, свързани с развитието на Плевен. Тази година организаторите решиха да подкрепят дейностите около възстановяването на забравено атрактивно място в "Кайлъка", като за целта закупиха фигури за шахматната площадка, намираща се до тенис кортовете в парка.

Припомняме, че ентусиасти от най-голямата плевенска фейсбук група "Забелязано в Плевен" се обединиха около идеята на Димчо Бондоков за откриването и възстановяването на площадката. Не е ясно преди колко точно десетки години тя е била занемарена и изоставена под земята, но родолюбивите плевенчани изпълниха успешно своята мисия. Площадката бе частично повредена и ентусиастите се заеха с това да я реставрират напълно, за да се превърне отново в атракция за малки и големи. Тя е на финалния етап от своето възстановяване, като това се случва изцяло с доброволчески труд и средства на плевенчани.

В тази връзка, днес от екипа на Маратона в лицето на организатора и маратонец Станислав Георгиев, официално дариха шахматни фигури на доброволците, посветили се на каузата през последните месеци.

Официалното откриване на площадката пък ще се състои съвсем скоро!