Плевен скоро ще има шахматна площадка на открито! - pleven.utre.bg

Плевен скоро ще има шахматна площадка на открито!

18 май 2018, 12:30 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Организаторът на "Маратона на приятелството" дари шахматни фигури на доброволците, посветили се на каузата

Както вече писахме, част от средствата, набрани чрез таксите за участие в Маратона на приятелството, се отделят за дейности, свързани с развитието на Плевен. Тази година организаторите решиха да подкрепят дейностите около възстановяването на забравено атрактивно място в "Кайлъка", като за целта закупиха фигури за шахматната площадка, намираща се до тенис кортовете в парка.

Припомняме, че ентусиасти от най-голямата плевенска фейсбук група "Забелязано в Плевен" се обединиха около идеята на Димчо Бондоков за откриването и възстановяването на площадката. Не е ясно преди колко точно десетки години тя е била занемарена и изоставена под земята, но родолюбивите плевенчани изпълниха успешно своята мисия. Площадката бе частично повредена и ентусиастите се заеха с това да я реставрират напълно, за да се превърне отново в атракция за малки и големи. Тя е на финалния етап от своето възстановяване, като това се случва изцяло с доброволчески труд и средства на плевенчани.

В тази връзка, днес от екипа на Маратона в лицето на организатора и маратонец Станислав Георгиев, официално дариха шахматни фигури на доброволците, посветили се на каузата през последните месеци.

Официалното откриване на площадката пък ще се състои съвсем скоро!Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета