Да помогнем на Христина! Необходими са й 60 000 лева за операция

Организират благотворителен концерт в подкрепа на младата жена

Кметство с. Козар Белене и НЧ "Надежда 1902" канят всички на благотворителен концерт под наслов "Да помогнем на Хриси". Проявата ще се състои на 26 май /събота/ от 20.00 часа на площада в селото. 

"Да подадем ръка за надежда", призовават организаторите.

Христина, която е възпитаничка на СУ "Иван Вазов" - Плевен, получава тежка травма на гръбначния стълб при автомобилна катастрофа. Претърпяла е няколко операции, но останала със сериозно изкрияване на гръбнака, което й причинява непрекъснати болки. Лекар от клиника в Истанбул дава гаранция, че с операция проблемът може да бъде отстранен. За тази цел са необходими средства в размер на 60 000 лева, с които Хриси не разполага.

"Моето име е Христина и съм на 32 години. Когато бях едва на 19 години претърпях автомобилна катастрофа, която преобърна живота ми завинаги. Получих тежки травми като счупвания на гръбначен стълб, дясно бедро и шест ребра. Бях оперирана многократно. Счупването на гръбнака ме парализира от кръста надолу и загубих възможността да се движа самостоятелно и от тогава се придвижвам с инвалидна количка. Имам общо шест гръбначни операции, като първата беше неуспешна и всяка следваща корекция бе направена с цел стабилизиране на гръбнака в областта на травмата. Въпреки опитите останах с тежко гръбначно изкривяване и това ми причинява ежедневни болки на гърба и кръста", разказва Хриси. 

"Тази година проведох медицински преглед при проф. Зафер Оркун Токташ, неврохирург от болница „Медикъл Парк” в гр. Истанбул. Становището на специалиста беше, че с оперативна намеса изкривяването, което имам може да бъде напълно коригирано. Това се случва с поставяне на метални импланти в гръбнака, като по време на операцията ще ми бъде направено и трансплантиране на нерви. Ползите от операцията ще бъдат постепенно изчезване на непрестанните болки и възстановяване на чувствителността в долните крайници до голяма степен", отбелязва младата жена.

"Операцията ще бъде извършена в болница „Медикъл Парк” в гр. Истанбул. За да се случи това са нужни средства в размер на 60 000 лв., с които аз не разполагам. Сумата включва разходите по операцията – реконструкция на гръбначен стълб и трансплантиране на нерви, както и разходите по транспорт и други разходи по време на болничния престой и по лечението ми.

Болките, които търпя са всекидневни и за това е необходимо операцията да се извърши, колкото се може по-скоро, защото след това ще мога да изпълнявам упражненията си по цялостното възстановяване успешно и без болка. 

Моля всеки, който иска да помогне качеството ми на живот да се подобри нека да го направи. 
Благодарности към всеки един от Вас, който ще прочете, сподели, уважи и помогне в борбата за моята кауза на „Живот без болка”!", завършва Христина.

Да помогнем на Хриси!

Банкова сметка - Банка ОББ

BIC : UBBSBGSF
IBAN : BG31UBBS80021088675417
Титуляр - Hristina Yordanova
=============================
PayPal:
https://www.paypal.me/HristinaYordanova