Eвродепутатът Андрей Ковачев посети Плевен

България става по-видима на политическата европейска сцена и се превърна в лидер на Балканите, заяви той

Днес евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП и заместник председател на ЕНП в ЕП Андрей Ковачев посети Плевен.  Визитата му започна със среща с членове и симпатизанти на местната структура на ПП ГЕРБ. Основни теми на проведената дискусия бяха свързани с Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, ролята на Европейския парламент, резултатите от срещата на върха ЕС—Западни Балкани в София, приемането на България в Шенген, както и външнополитическата обстановка и мястото на България като основен фактор за подобряване на отношенията на Балканите.

"България става по-видима на политическата европейска сцена и се превърна в лидер на Балканите, след като поставихме историческата тема за въпроса за Западните Балкани на дневен ред в ЕС. По пътя на евроинтеграцията подадохме ръка на съседните държави и на историческата ни диаспора и поставихме нерешени с десетилетия проблеми ", заяви пред присъстващите д-р Ковачев.

Пред д-р Ковачев бяха поставени и въпроси свързани с развитието на града,  възможностите за финансиране на проекти на населените места в община Плевен и развитието и мястото на младите хора в Европейския съюз.

По-късно д-р Ковачев и народния представител Ралица Добрева направиха обиколка  и разгледаха обновената, чрез финансиране от европейски фондове и програми, централна градска част.

Благодарение на европейската солидарност, обликът на Плевен се подобрява и става привлекателно място за живеене.