Учител от НУИ "Панайот Пипков" - Плевен с отличие "Златен век" от Министерство на културата - pleven.utre.bg

Учител от НУИ "Панайот Пипков" - Плевен с отличие "Златен век" от Министерство на културата

21 май 2018, 17:00 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

    Преди по-малко от месец Николай Михайлов бе награден и в категория „Култура и изкуство“ на проекта "Младите лидери на Плевен"

Николай Михайлов е създател на Международния фестивал на китарата в Плевен

Министърът на културата Боил Банов връчи традиционните годишни награди по случай 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. На официална церемония днес в Национална галерия „Двореца“ престижните отличия на Министерството на културата (МК) получиха творци и артисти от различни области на изкуствата за техния принос в развитието на българската култура и духовност.

С почетен знак "Златен век“ – печат на Цар Симеон Велики - златен, грамота за принос в развитието и утвърждаването на българската култура и национална идентичност и по повод 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост бе отличен и Николай Михайлов – учител по класическа китара в НУИ - Плевен. Той е създател на Международния фестивал на китарата в Плевен Николай Михайлов. Възпитаник на Национална Музикална академия Проф. Панчо Владигеров- град София, в класа по китара на Росен Балкански. По време на обучението си създава различни формации и състави. От 2011г. е преподавател по класическа китара, камерна музика и музикални ансамбли в национално училище по изкуствата “Панайот Пипков”-град Плевен.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета