Шофьори продължават да газят закона на пътя в Плевен

От МВР информират за поредните нарушители

На 27 май в 02.00 часа на улица "Ангел Кънчев" е извършена проверка от служители на сектор ПП - ОД на МВР – Плевен на водача на „Пежо“ – 44-годишен от Плевен. Техническото средство "алкотест 5710" е показало положителен резултат -  2,17 промила алкохол. Уведомен прокурор от РП-Плевен за престъпление по чл. 343 „б“, ал.1 от НК. Продължава работа по случая.

В същото нарушение е установен и 30-годишен от Плевен. Засечен е да управлява мотопед „Сузуки“ с концентрация на алкохол 1,50 промила. Пробата е взета с техническо средство дрегер. Уведомен е прокурор. За престъпление по чл. 343 „в“ от НК продължава работа разследващ полицай.

На 23 май около 10.50 часа на улица „Българска авиация“ при проверка е установено,  че 46-годишен плевенчанин е зад волана на „Тойота“ без свидетелство за правоуправление.  Нарушението е в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото деяние с наказателно постановление, влязло в сила 29.12.2017 година. Уведомен е прокурор при РП – Плевен за престъпление по чл. 343 „в“,  ал. 2  от НК. Продължава работа разследващ полицай.

На 24 май в 18:45 часа на булевард "Данаил Попов" служители на сектор "Пътна полиция" при ОД на МВР Плевен проверяват 26-годишен от Плевен – водач на лек автомобил "Пежо-206". Установило се е, че управлява без лекия автомобил да е регистриран по надлежния ред. Уведомен е дежурен прокурор при РП - Плевен. Образувано е бързо производство  за престъпление по чл. 345, ал. 2 от НК, по което продължава работа разследващ полицай.