Бум на фейсбук групите в Плевен

"Забелязано в Плевен" се превърна в безспорен фактор с близо 50 хиляди члена, доброволци, инициативи и безброй добрини за града

Истински бум на Фейсбук групите за Плевен се наблюдава през последните месеци, установи справка на Plevenutre.bg в най-популярната социална мрежа.

Абсолютен лидер продължава да е "Забелязано в Плевен" (при точно изписване излиза на първо място в търсачката на Facebook), като групата вече гони рекордните 50 хиляди души и печели все повече и повече доверието на хората, обичащи Плевен. Социалният феномен прерасна в активно гражданско общество и място, на което хората могат да коментират и разискват проблемите на града, да комуникират с хора от местната власт, да споделят снимки и информации за случващото се около тях, да си помагат или пък просто да се забавляват.

През последните месеци "Забелязано в Плевен" затвърди позициите си и с поредицата акции, организирани от групата в парк "Кайлъка", които не само са аплодирани от хората в целия град, но на няколко пъти получиха дори признание и от сутрешното шоу на bTV - "Преди обед", служейки за пример на цяла България. Само в рамките на няколко месеца десетките доброволци на "Забелязано в Плевен" успяха да възстановят приличния вид на стъпалата между малкия и големия язовир, шахматната площадка, площадката на влюбените и сътвориха още куп добрини, като така предизвикаха невиждана положителна вълна сред обществеността. Нещо повече - успешните им акции буквално "събудиха" плевенчани и в последно време ставаме свидетели на изумителна вълна от самоинициативност на гражданите, с което става ясно, че доброто понякога наистина може да е заразно.

Фурорът, който предизвика "Забелязано в Плевен" съвсем логично доведе до появата на куп други групи през последните месеци.  Тъй като популярността на подобен род групи не е плевенски патент, за всички е ясно как те увеличават по-бързо членовете си. Обикновено се кръщават на града, разчитат на местния патриотизъм и като за начало публикуват снимки и видеа с красиви гледки от региона.

Едно е сигурно - немалка част от енергията, която се влага в създаването и развитието на фейсбук групи, помага за доброто развитие на града, тъй като дава възможност на плевенчани да бъдат коректив на всичко нередно, което се случва в Плевен, без значение кой го прави.