Бум на фейсбук групите в Плевен - pleven.utre.bg

Бум на фейсбук групите в Плевен

28 май 2018, 14:33 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    pixabay

"Забелязано в Плевен" се превърна в безспорен фактор с близо 50 хиляди члена, доброволци, инициативи и безброй добрини за града

Истински бум на Фейсбук групите за Плевен се наблюдава през последните месеци, установи справка на Plevenutre.bg в най-популярната социална мрежа.

Абсолютен лидер продължава да е "Забелязано в Плевен" (при точно изписване излиза на първо място в търсачката на Facebook), като групата вече гони рекордните 50 хиляди души и печели все повече и повече доверието на хората, обичащи Плевен. Социалният феномен прерасна в активно гражданско общество и място, на което хората могат да коментират и разискват проблемите на града, да комуникират с хора от местната власт, да споделят снимки и информации за случващото се около тях, да си помагат или пък просто да се забавляват.

През последните месеци "Забелязано в Плевен" затвърди позициите си и с поредицата акции, организирани от групата в парк "Кайлъка", които не само са аплодирани от хората в целия град, но на няколко пъти получиха дори признание и от сутрешното шоу на bTV - "Преди обед", служейки за пример на цяла България. Само в рамките на няколко месеца десетките доброволци на "Забелязано в Плевен" успяха да възстановят приличния вид на стъпалата между малкия и големия язовир, шахматната площадка, площадката на влюбените и сътвориха още куп добрини, като така предизвикаха невиждана положителна вълна сред обществеността. Нещо повече - успешните им акции буквално "събудиха" плевенчани и в последно време ставаме свидетели на изумителна вълна от самоинициативност на гражданите, с което става ясно, че доброто понякога наистина може да е заразно.

Фурорът, който предизвика "Забелязано в Плевен" съвсем логично доведе до появата на куп други групи през последните месеци.  Тъй като популярността на подобен род групи не е плевенски патент, за всички е ясно как те увеличават по-бързо членовете си. Обикновено се кръщават на града, разчитат на местния патриотизъм и като за начало публикуват снимки и видеа с красиви гледки от региона.

Едно е сигурно - немалка част от енергията, която се влага в създаването и развитието на фейсбук групи, помага за доброто развитие на града, тъй като дава възможност на плевенчани да бъдат коректив на всичко нередно, което се случва в Плевен, без значение кой го прави.Коментари (13)

Потребител
аз
Акциите в Кайлъка ми харесват. Има и печени плевенчани дано всички сме такива!
30 май, 13:08 ч.
Потребител
Плевенчанин
Питам колко пари Ви платиха боклуции?
30 май, 11:13 ч.
Потребител
Kmeta
Има и други групи, по стари от поменатите :)
30 май, 08:33 ч.
Потребител
Мирооо
Нещо хубаво в Плевен , сефте.
29 май, 12:23 ч.
Потребител
опа
Не знам ама народът изтрещя с тоя фейсбук. Никак не одобрявам всякакви такива неща. Хората трябва да си помагат реално, навън на улицата, а не да висят на клавиатурите.
29 май, 09:52 ч.
Потребител
Sandy G
Iz4istiha grada . Elate i unas
29 май, 08:54 ч.
Потребител
Керчо Дружба
Уважение към групата , Евала !
29 май, 08:24 ч.
Потребител
toni rachev
Kato vesnik za pleven sa cheta gi vseki den nai- qkite
28 май, 23:19 ч.
Потребител
Халил Исмаилов
Намериха и върнаха кучето ми. Супер сте.
28 май, 23:16 ч.
Потребител
Петър Руменов
Групата ми помогна , като намери кръводарител! Благословени бъдете!!!
28 май, 23:10 ч.
Потребител
Кристин
В забелязано в Плевен ми намериха изгубения телефон и го върнаха :)))
28 май, 17:21 ч.
Потребител
Миле Китич
Фейсбук, инстаграм и всички подобни тъпотии трябва да се закрият!!!!!
28 май, 16:06 ч.
Потребител
Плевенчанин
Колко пари Ви платиха за тази статия?
28 май, 16:03 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета