От полицията отново напомнят: Не се доверявайте на телефонни обаждания с искания за пари! - pleven.utre.bg

От полицията отново напомнят: Не се доверявайте на телефонни обаждания с искания за пари!

28 май 2018, 17:01 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Пореден участник в телефонна измама е задържан от полицията в Плевен

Както по-рано съобщихме, служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при ОД на МВР - Плевен разкриха измама и задържаха мъжът, взел голяма сума пари и златни накити. Действия по разследването са стартирали на 31 януари 2018 година след получен сигнал от 74-годишна плевенчанка. Тъжителката е заявила, че на 30 януари 2018 година за времето от 10:30 часа до 22:30 часа непознат чрез многократни позвънявания на личните ѝ стационарен и мобилен телефон се представил за полицейски служител. Под претекст, че се провежда полицейска операция по залавянето на телефонни измамници я накарал да събере всички налични пари в жилището и да извърши 2 /две/ тегления от спестяванията си от банки в Плевен. Заблудена, пострадалата е събрала общо 9 070 /девет хиляди и седемдесет/ лева. Част от тези пари заедно с около 23 /двадесет и три/ грама златни накити оставила зад обръщало на тролейбусна спирка в парк "Кайлъка". Другата част от паричната сума е оставила късно вечерта на 30 януари 2018 година в изоставена сграда в района на ж.п.гара - град Горна Оряховица. По случая е образувано досъдебно производство.

В хода на проведените оперативно - издирвателни мероприятия е установен и задържан участник в телефонната измама. Парите и златните накити, оставени при входа на парк „Кайлъка“ в Плевен са взети от 50-годишен от Павликени, област Велико Търново. Към настоящия момент той е привлечен в качеството му на обвиняем за извършено от него престъпление по чл. 209, ал. І от НК, разпитан е като такъв пред упълномощен от него защитник. Признава вината си и желае наказателното производство срещу него в Районен съд - Плевен да се води по реда на съкратеното съдебно следствие. По случая работиха служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" - ОД на МВР - Плевен,  разследващ полицай - отдел "Разследване" - ОД на МВР - Плевен под ръководството на прокурор от РП - Плевен.

"От полицията в Плевен отново напомнят: Не се доверявайте на телефонни обаждания с искания за пари!", информират от пресцентъра на ОДМВР.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета