Областният управител връчи плакет за 70-та годишнина на ДГ "Щурче" - Плевен

Той се обърна с благодарност и към учителите, подчертавайки голямата отговорност, с която ежедневно се нагърбват

Областният управител на Област Плевен Мирослав Петров връчи почетен плакет на директора на ДГ "Щурче" Христинка Рангелова по повод отбелязването на 70 години от създаването на детското заведение.

Общинският съвет с поздрав към най-старата детска градина на Плевен (Снимки)

"ДГ "Щурче" има привилегията да бъде първото детско заведение в Плевен, започнало своя живот в напълно нова сграда, построена със средствата и труда на гражданите. За старите плевенчани то е символизирало способността на хората да бъдат единни, безкористни и отдадени на една голяма цел – образованието на децата.”, каза областният управител Мирослав Петров.

Той се обърна с благодарност и към учителите, подчертавайки голямата отговорност, с която ежедневно се нагърбват. "Именно в детската градина се полагат основите на едни бъдещи успели личности, каквито убеден съм ще бъдат всички тези малчугани, които днес се обучават в ДГ "Щурче". От сърце желая на целия екип на ДГ „Щурче” да запази своя ентусиазъм и енергичност, за да поддържа все така безупречен имиджа на детското заведение. Честит 70 годишен юбилей и нека следващите 70 години придадат още по-голяма стойност на всичко постигнато до момента!”, каза още в приветственото си слово областният управител Мирослав Петров.

Тържеството за 70-та годишнина от създаването на ДГ "Щурче" продължи с концерт, в който децата демонстрираха своя талант, музикалност и артичност.