За девета поредна година МЦ КИРМ - Плевен събра своите деца на празник (Снимки)

За трета поредна година тържеството на центъра бе уважено от кмета на Община Плевен

Близо 200 деца, заченати ин витро или чрез друга терапия, събра на празник Плевенският ин витро център КИРМ „Св. Елисавета”. На 1 юни – Световния ден на детето, площадката пред центъра в Плевен се изпълни с детски глъч и усмивки. От цялата страна дойдоха деца с колички – единични, двойни и тройни. Семейства от София, Варна, Русе, Разград, Монтана, Силистра, Стара Загора, Пловдив, Несебър, Бургас, Враца, Габрово, Перник, Троян, Велико Търново и Плевен доведоха своите рожби. Голямата изненада бяха двамата малчугани от Струмица, Македония. За да се срещнат със своите лекари, акушерки и ембриолози те са пропътували дългия път от Македония до Плевен с усмивки и хиляди благодарности.

Малчугани, най-големите от които вече са на 11 години, танцуваха и пяха заедно с талантливите момичета и момчета от вокална група „Арлекино” към читалище „Съгласие”с диригент Виолета Боянова. Малки и големи играха, пяха и  танцуваха заедно с DJ El Capitano в продължение на два часа. Празникът завърши с българско хоро, на което се хваната деца, родители и домакини от МЦ КИРМ – Плевен.

„МЦ КИРМ – Плевен е притегателно място за пациенти от цялата страна. Това го доказвате и всички Вие днес, мили наши деца и родители. За изминалите 11 години създадохме добър начин на работа, който ни дава максимален успех при диагностицирането на стерилитета, лечението и задържането на бременността, за да се стигне до нормални раждания. Пожелавам на всички много усмивки, прекрасен и незабравим празник в Плевен.”, поздрави присъстващите доц. д-р Емилияна Конова, управител на МЦ КИРМ Плевен.

За трета поредна година тържеството на центъра бе уважено от кмета на Община Плевен. Г-н Георг Спартански поздрави децата и техните родители за празника и им пожела да бъдат все така щастливи и усмихнати, да растат в игри и занимания. Да идват в Плевен всяка година на празника. Благодари на екипа на МЦ КИРМ – Плевен и лично на доц. д-р Емилияна Конова, за прекрасната инициатива на центъра, защото децата се нуждаят от постоянни грижи, любовта и внимание. „Децата са нашето бъдеще, те са нашата радост и гордост, ние трябва да се грижим първо за тях, и след това за всичко останало”, категоричен бе г-н Спартански.