Плевенската група "Absolute" ще участва на WOA Metal Battle Bulgaria 2018

"Отиваме не за битка, а за удоволствие", споделиха от бандата

Тази събота и неделя (2 и 3 юни) в столичния клуб “Мixtape 5”ще се състоят финалите на конкурса  WOA Metal Battle Bulgaria 2018. В рамките на двете вечери ще сe изявят 18 банди, сред които и плевенчаните от "Absolute". 

"Отиваме не за битка, а за удоволствие! Дано всички са така настроени!", споделиха от групата на официалната си страница във Фейсбук.

Всяка от вечерите вратите ще отварят символично в 16:00 часа, а концертите ще започват в 17:00 часа. Всяка от групите ще разполага с 20 минути концертно време и общо 10 минути за подготовка на представянето и освобождаване на сцената.

Оценяването ще се извърши от жури с международно участие, чийто пълен състав ще бъде представен в деня на откриването.

По традиция международния финал се провежда на две от големите сцени на Wacken Open Air - WET Stage и Headbanger’s Stage. В него взимат участие само 30 от над 50-те държави членки на голямото семейство на конкурса. Групите разполагат с възможността да дадат всичко от себе си пред публиката на най-големия метъл фестивал в света и да се срещнат с хора от музикалната индустрия. Журито избира “топ 5”, а класираните групи получават материални и парични награди. Тази година освен това първата награда ще гарантира участие на Full Metal Holiday: Destination Mallorca 2018! Всички разходи за хотел и самолетни билети ще бъдат покрити, а освен това победителят ще сподели сцената с легенди като Kreator, Doro, Life of Agony, Dirkschneider и много други!

От BGTSC напомнят, че обща цел е по време на събитието е да няма инциденти, а само положителни емоции! За това е необходимо всички посетители да спазват неговите правила.