Деца от ЦНСТ - Плевен ще участват във фестивал на радостта - pleven.utre.bg

Деца от ЦНСТ - Плевен ще участват във фестивал на радостта

04 юни 2018, 14:49 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    pixabay

Тази година основната тема на фестивала е "Природата – наш общ дом"

Деца от центрове за настаняване от семеен тип в Плевен и Велико Търново ще участат в 22-ия Фестивал на радостта, организиран от Обществен фонд „Детство“ със съдействието на спонсори и доброволци. От 5 до 12 юни . в Националния детски комплекс в с. Ястребино ще се съберат 135 деца на възраст от 4 до 12 години и техни учители и възпитатели. Тази година основната тема на фестивала е "Природата – наш общ дом".

Децата ще се изявят на фестивалната сцена, ще гледат  спектакъл на Държавния куклен театър в Търговище, ще участват в състезания „Бързи, смели, сръчни”, ще творят в клубовете по приложно изкуство, музика, фотография,театър,ще разучават народни танци, ще се забавляват на дискотеката, ще играят на воля.На финала на празника ще бъде открита  изложба с детски творби „Природата – наш дом” , последвана от гала концерт. За ръководителите организаторите са предвидили сесия по арт-терапия.

Целта на фестивала е да акцентира върху ролята на изкуството за личностното развитие на децата от социални институции, за реализиране на творческия им потенциал; за преодоляване на проблеми в общуванието им с деца и възрастни. Децата изживяват радост, зареждат се с положителни емоции; повишава се самочувствствието им.

Девизът на Обществен фонд „Детство“ е “Доброто ражда добро”.  Сдружението е удостоено е с благодарствена грамота на Националното сдружение на общините в България “...за всеотдайна грижа за децата с трудна съдба от всички български общини”.

До сега в проектите и програмите на Сдружението са включени близо четиристотин хиляди деца.

Етикети
децаПлевен


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета