Районна прокуратура – Плевен предаде на съд непълнолетни за извършени грабежи - pleven.utre.bg

Районна прокуратура – Плевен предаде на съд непълнолетни за извършени грабежи

05 юни 2018, 13:38 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Двамата обвиняеми били приятели и имали навика да вършат противообществени прояви

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу непълнолетни за извършени  грабежи на възрастен мъж и жена.

Обвинението срещу  В. М  и М. А. е за това, че на 24.09.2017 г. в гр. Плевен при условията на продължавано престъпление, като непълнолетни, но като могли да разбират свойството и значението на извършеното и да ръководят постъпките си, в съучастие като съизвършители, отнели чужди движими вещи от владението на В. Х. и С. И., на обща стойност 257,30 лева, без тяхно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвоят като употребили за това сила, като:

На 24.09.2017 г. в гр. Плевен, отнели мъжко горнище от анцуг; портмоне; ключове; 24,50 лева, всичко на обща стойност 57 лева, от владението на В.Х., без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребили за това сила.

На 24.09.2017 г. в гр. Плевен, отнели дамска чанта; мобилен телефон марка “Alcatel One Touch 4033X“; мобилен телефон марка „Nokia 225 RM 1012“; две  СИМ карти; портмоне; козметика; ключодържател и ключове; лична здравна книжка; карта за пътуване; лична карта; 29 лева, всичко на обща стойност 200 лева, от владението на С. И., без нейно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила.

Престъпление по чл. 198, вр. чл. 63, вр. чл. 26, вр. чл. 20 от НК.

Двамата обвиняеми били приятели и имали навика да вършат противообществени прояви. На 24.09.2017 г. разхождайки се по улиците забелязали възрастен мъж да върви пред тях и решили да го ограбят. Мъжът спрял, за да си съблече горнището на анцуг и в този момент В.М. се доближил до него за да му отвлече вниманието, а М.А. бързо издърпал горнището от ръката на човека. След като се отдалечили спрели за да проверят, какво са откраднали. Парите  поделили, а другите вещи изхвърлили. Продължили разходката си и не след дълго  забелязали жена с  дамска чанта. Издебнали я в гръб, издърпали чантата от ръцете и отново побягнали. Когато се отдалечили на безопасно разстояние, отворили чантата и прегледали съдържанието й. В нея имало 29 лева, два мобилни телефона и различни вещи. Взели парите и телефоните, а останалото захвърлили в близките храсти. Ден след това продали мобилните телефони за сумата от 35 лева.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета