Няма регистрирани инциденти по време на абитуриентските празници в Плевен - pleven.utre.bg

Няма регистрирани инциденти по време на абитуриентските празници в Плевен

05 юни 2018, 17:59 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Няма пострадали и няма извънредни ситуации около баловете, информират от ОДМВР

Нито един инцидент или тежко пътни-транспортно произшествие не са регистрирани в полицията в област Плевен. Няма пострадали и няма извънредни ситуации около баловете, съобщават от пресцентъра на полицията. 
Служители от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Плевен и тази година създадоха организация за недопускане на пътно-транспортни  произшествия по време на тържествата, свързани със завършването на зрелостниците и с 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. В дните преди мероприятията бяха проведени срещи с ръководствата на училищата и с органите на местно самоуправление в общините., като се координираха действията и се планираха съвместни мерки за опазването на обществения ред и безопасността на движението. На масовите прояви в районите на училищата и другите обществени места бе осигурено полицейско присъствие.

25 са общо взетите мерки спрямо абитуриенти и превозващи ги лица. За установени нарушения на закона за движение по пътищата бяха съставени 13 акта и 12 фиша по ЗДвП - (данните касаят само нарушения, извършени от абитуриенти и/или съпровождащи или превозващи ги). Общо 25 са установените нарушения на водачи на ПС, превозващи абитуриенти, или на пътници в ПС, извършили нарушения на ЗДвП - неизползване на предпазен колан. Нарушителите са 13 водачи и 12 пътници в автомобили. Извършени са и проверки на водачи на автобуси, извършващи организиран превоз (екскурзии) на абитуриенти/ученици. През майските празници на 2018 година в област Плевен не са регистрирани тежки пътно-транспортни произшествия.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета