Общо 15 години затвор за катастрофа с шестима загинали край Плевен

Двамата подсъдими бяха лишени и от правото да управляват моторни превозни средства, съответно за 12 и 8 години

На 04.06.2018 г. за  втори път беше произнесена тежка осъдителна присъда за смърт на пътя. По обвинителен акт на Военно-окръжна прокуратура - София, по който вече бяха произнесени присъди от 10 и 8 години лишаване от свобода, след разпоредено повторно разглеждане от апелативната инстанция,  втори състав на Софийски военен съд, за втори път призна за виновни двамата подсъдими.

Двамата шофьори - старшина Румен Ц. от Министерството на отбраната и Мирослав Б. от гр. Славяново бяха признати за виновни, че поради грубо нарушаване на Закона за движение по пътищата на 14.09.2015 г. са предизвикали тежка катастрофа между служебен военен  микробус и джип, довела до смъртта на шестима души. Тогава при тежкия челен удар край град Плевен,  на място загинаха двама цивилни служители на МО и пътник от джипа, а други трима служители на МО починаха малко по-късно в болницата.

Съдът наложи на военнослужещия наказание от 10 години лишаване от свобода при първоначален строг режим, а цивилният шофьор получи 5 години затвор при първоначален общ режим за двамата. Двамата подсъдими бяха лишени и от правото да управляват моторни превозни средства, съответно за 12 и 8 години.