Служителите от РДПБЗН взеха участие в 7 произшествия

Това информират от пресцентъра на МВР

На 6 юни служителите от РДПБЗН са взели участие в 7 произшествия. Пожари в сухи треви са регистрирани в Плевен и Белене, както и в село Асеновци. Служители от У ПБЗН - Долна Митрополия са потушили пожар в отпадъци на улица „Цанко Церковски“ в града. След бързата намеса на огнеборците при произшествията не са нанесени значителни материални щети. Причините за инцидентите са небрежност при боравене с открит огън и човешка непредпазливост. 
През изминалото денонощие е оказана техническа помощ – водоснабдяване – в отделение по хемодиализа към МБАЛ - гр.Червен бряг

На 6 юни 2018 година в 18:50 часа в Оперативен център при РДПБЗН - Плевен е постъпил сигнал за пожар на покрив на къща в село Стежерово. При огледа е установено, че причина за инцидента е природно явление – мълния. Унищожени са покривна конструкция 10 кв.м. Пожарогасене е извършено от служители на РС ПБЗН – Левски.

На 6 юни 2018 година в 05:59 часа в Оперативен център при РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в пристройка на къща в село Петърница. Причините за произшествието са в  процес на установяване. Унищожени са покривна конструкция 5 кв.м. и каратаван. Пламъците са погасени от екип на РС ПБЗН – Плевен с един автомобил.