В Плевен бе даден старт на проекта "Младите хора - Бъдещето на България - това сме ние" на асоциация "Докосни дъгата" и ММС

Мисия

08-06-2018, 12:32

Снимка:

ОбС-Плевен

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Футболисти и музиканти подкрепят втория детски диабетен лагер на Асоциация "Докосни дъгата"

Асоциация "Докосни дъгата" и RDMK се събраха по "плевенска линия" (Видео)

Асоциация „Докосни дъгата" събира във Велико Търново деца от цялата страна с музиканти, певци и футболисти

Асоциация „Докосни дъгата" събира деца от цялата страна с музиканти, певци и футболисти по случай Световния ден на диабета

Д-р Денислава Ангелова и Божидар Митрев поздравиха децата на асоциация "Докосни дъгата" в навечерието на Коледа

Поредно дарение за дете с диабет, асоциация "Докосни дъгата" с жест към малкия Борко

Плевен става част от проект на асоциация "Докосни дъгата" и спортното министерство

Младежи от Варна, Кърджали, Плевен и Шумен ще участват в проект на ММС и Асоциация "Докосни дъгата"

В СУ "Иван Вазов" се проведе десетото юбилейно състезание по информационни технологии

Д-р Денислава Ангелова благодари на ОУ "Д-р Петър Берон" и СУ "Иван Вазов" за гласуваното доверие

В Плевен официално бе учреден първи гвардейски ученически духов оркестър от СУ "Иван Вазов" (Видео)

СУ "Иван Вазов" - Плевен изпрати поредния си випуск (Снимки)

Рулетката на дузпите реши поредното футболно шоу между абитуриенти и учители в СУ "Иван Вазов"

Голям спортен празник за първокласниците в СУ "Иван Вазов"

Асоциация "Докосни дъгата" и ПФК "Левски" сбъдват мечтите на деца с диабет

Домакин на началото стана плевенското СУ "Иван Вазов" с директор Димитър Митев

Днес в Плевен официално стартира проектът на асоциация "Докосни дъгата" и Министерството на младежта и спорта "Младите хора - Бъдещето на България - това сме ние" по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2018 г.

Проектът ще обхване общините Варна, Кърджали, Плевен и Шумен, а сред основните му акценти са темите "Насърчаване на здравословен начин на живот", "Превенция на различните форми на зависимости" и "Превенция на агресията сред младите хора".

Проектът "Младите хора – Бъдещето на България – това сме ние" цели изграждане на социално отговорно поведение сред младежи на възраст 15-19 г., развитие на самочувствие, самоувереност, работа в екип и други умения за справяне с трудности. Той предвижда прякото включване на 160 младежи на възраст 15-19 г., от които 20 младежи в неравностойно положение и 1000 младежи непряка целева група, от община Плевен, община Шумен, община Варна и община Кърджали.

Домакин на началото стана плевенското СУ "Иван Вазов" с директор Димитър Митев, а първата среща бе с ученици от 11-те класове на гимназията.

Д-р Денислава Ангелова откри събитието, на което официални гости бяха Мартин Митев - председател на Общински съвет - Плевен, г-жа Албена Тотева - Началник РУО - Плевен, и г-жа Диана Данова - председател на ПК „Образователна политика и читалищна дейност“ към Общински съвет – гр. Плевен. 

За проекта и неговите цели говори д-р Ангелова, а успех на начинанието пожелаха представителите на Общинския съвет.

"За мен е чест да бъда сред хората, които дават начало на реализацията на една идея, обърната към подрастващите в Плевен. Да работиш с млади хора винаги е удоволствие, но и огромна отговорност. Отговорност, защото живеем във време, когато агресията изобилства и всъщност хората като нас - с малко повече натрупат опит в живота, сме тези, които трябва да ви покажем, че успехът е за добрите, знаещите и можещите!“, обърна се към учениците Мартин Митев. "Младите хора - всички вие, наистина сте бъдещето на България, и това не е просто един клиширан израз. Днес съм тук не само заради доброто сътрудничество, което имаме с асоциация “Докосни дъгата” и д-р Ангелова. Тук съм, защото вярвам в това, което се случва и защото смятам, че е важно да се говори по темата. Важно е всеки един от вас да избере пътя на знанието, да бъде отговорен и да изгради у себе си механизми за самозащита срещу пошлото и грозното, с което за съжаление ще се сблъсквате в живота. Искам да бъдете активни, будни, да ви пука за вашето бъдеще, да се борите за мечтите си. Вярвам в добрия потенциал на всеки един от вас и искам и вие да вярвате в това!“, каза още председателят на местния парламент.

"Като преподавател знам колко е важно у младите хора днес да бъдат възпитавани качества като социална ангажираност и отговорност, важно е те да разчитат на доброто образование и да имат добрите примери до себе си. Бъдете дръзки и смели в мечтите си“, пожела на участниците в проекта и Диана Данова.

След встъпителните думи лекции пред възпитаниците на училището изнесоха доц. д-р Анелия Рангелова, Дарина Илиева и Владимир Иванов инспектор в сектор БОП - Плевен, Ловеч.

В рамките на проекта са предвидени дейности и методи, създаващи условия за подкрепа и мотивация, за личностно развитие на всеки участник, а именно: провеждане на обучения и четири тематични форума с младежи от 15 до 19 г. на тема „Агресия, насилие, зависимости и последици”; организиране и провеждане на спортни прояви; организиране и провеждане на обучения, посветени на здравословния начин на живот; провеждане на информационни кампании, насочени към превенция на агресията и насърчаване на здравословния начин на живот.