Младите гвардейци от СУ "Иван Вазов" и ОУ "Д-р Петър Берон“ посетиха ВВУБ "Георги Бенковски" (Снимки)

Проведе се тържествена церемония за връчване на удостоверенията на специализантите от курс „Младши сержант – първи модул”

Във Военновъздушна учебна база "Георги Бенковски” се проведе тържествена церемония за връчване на удостоверенията на специализантите от курс „Младши сержант – първи модул”.

Официални гости на мероприятието бяха господин Борис Врабевски – заместник кмет на Община Тетевен, господин Петър Петров – председател на Общински съвет на Община Долна Митрополия, госпожа Ралица Лазарова – началник на Военен клуб гр. Плевен.

Началникът на щаба на ВВУБ „Георги Бенковски” подполковник Ивайло Пешаков връчи удостоверенията на специализантите. В словото си той ги приветства по случай успешното завършване и им пожела успешна реализация в бъдещата дейност. На отличниците от курса ефрейтор Светослав Цветков, редник Георги Първанов и редник Николай Климентов бяха връчени грамоти за проявено усърдие, високо чувство на отговорност и постигнати високи резултати.

Специализантите преминаха в тържествен марш, със специалното участие на ученическия гвардейски отряд към училище „Петър Берон” и ученическия гвардейски оркестър към училище "Иван Вазов" от гр. Плевен.

Церемонията продължи с демонстрация на командни качества и умения. Изпълнени бяха различни нормативи от огневата подготовка – разглобяване и сглобяване на автомат „Калашников” и пистолет „Макаров”. Кулминацията на мероприятието бе изпълнение на контраатака в условията на отбрана.

С голям интeрес всички присъстващи гости разгледаха статичния показ на авиационна, специална и стрелкова техника.