"Плевен спортува" превръща парк "Кайлъка" в спортна арена

"Ден на предизвикателството – България Спортува 2018“ е социално спортно събитие, посветено на активния живот в модерна градска среда

На 23 юни /събота/ в парк "Кайлъка" ще се проведе Световен ден на предизвикателството – България спортува 2018. 
Световният ден на предизвикателството е проява на Международната асоциация Спорт за всички – ТАФИСА, която се провежда ежегодно от 1983 г. в над 120 страни на всички континенти. Проявата е част от Националната програма БУЛФАР 2020 на Българска асоциация спорт за всички и цели да популяризира системните занимания с физически упражнения и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус. В него могат да вземат участие всички желаещи чрез практикуване на даден вид спорт или конкретна двигателна активност поне 15 минути без прекъсване, в зависимост от собствените физически възможности. 

За първа година “Плевен спортува 2018” ще стане част от инициативата "България спортува 2018", посветена на активния живот в модерна градска среда, която представя на едно място най-обичаните, познати и нови спортни дисциплини. В рамките на събитието всеки посетител има възможност да се включи и да участва безплатно в избран спорт, групова или индивидуална тренировка, както и да получи цялостна информация за правилно хранене и здравословен начин на живот.

"Световен ден на предизвикателството - България Спортува 2018" ще превърне част от парк "Кайлъка" в арена на различни спортни и тренировъчни активности на открито. Отделни площи ще бъдат предназначени за редица спортни занимания, сред които силови тренировки, кросфит, бадминтон, волейбол, футбол и йога. Ще бъдат представени тренировки за ранно физическо развитие на деца до 12 години „Детето чудо“, както и тренировки „Мама и бебе“ за проследяване на физическото възстановяване при новородили майки.

Мисията на „България спортува“ да развива спортната култура на модерния градски човек подкрепиха Христо Стоичков, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Евгения Раданова, Илиана Раева, Наско Сираков и много други.

Всички посетители ще станат част от вълнуващия спортен ден, по време на който безплатно ще участват в познати и нови спортни занимания и игри, спрямо предварително изготвен график и капацитет на отделните групи/тренировки за деня. 

За втора поредна година провеждането на „"България спортува" е обвързано с кауза за изграждане на специален фитнес на открито, пригоден за хора с двигателни увреждания. 
Каним всички на 23 юни от 10:00 ч. в Парк Кайлъка (голямата поляна при тенис кортовете) да прекараме един ден в движение, музика и забава и да покажем, че спортът е за всички и за него възраст няма.

За повече информация: www.bulgariasportuva.bg или във Facebook.