В СУ "Свети Свети Кирил и Методий“ - Пордим се проведе публична изява по проект "Толерантни заедно“

Проектът е насочен към подпомагане на 246 ученици

В СУ "Свети Свети Кирил и Методий“ град Пордим се проведе публична изява по проект „ Толерантни заедно“, който е финансиран по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез европейските структурни фондове.
Бенефициент по проекта е Община Пордим с партньори: СУ “Св. Св. Кирил и Методий” град Пордим ,СНЦ "Виа Хуманика" , Център за междуетнически диалог "Амалипе“

Проектът е насочен към подпомагане на 246 ученици от първи до десети клас от Средно училище “Св. Св. Кирил и Методий” град Пордим, Община Пордим с преобладаващ брой деца самоопределящи се като роми, при изграждането им като пълноценни граждани за успешна социална и трудова реализация.

На публичното представяне на дейностите по проекта се насладихме на изпълненията и уменията, които са придобили учениците участвайки в клубовете: „ Език свещен“, „Бит, традиции и етнография“, „Веселяци“, „Балканско настроение“, „Етника“, „ Северняче“„Арт колор“,„ Мелпомена“, „Рецептите на баба“, „През обектива“ и клуб „Спорт за малки и големи“.

Много песни, танци, музикални изпълнения, рецитал, спортни умения, невероятни украси на сцената, както и заснемане на цялото мероприятие ни демонстрираха учениците. Всички те участват с голямо желание и ентусиазъм във всички инициативи по проекта, което е показателен факт за успешното постигане на основната цел социализиране и недопускане на дискриминация между всички деца от СУ "Свети Свети Кирил и Методий“ гр. Пордим, посочват от пресцентъра на местната управа.