Районна прокуратура – Плевен предаде на съд рецидивист, набирал непълнолетни с цел проституция

В момента обвиняемият е в Затвора-Плевен, където изтърпява наказание, наложено му с присъда по друго дело

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу рецидивист, набирал непълнолетни момичета с цел проституция.

Обвинението срещу С.Б. е за това, че през април и май 2016 г. в гр.Плевен при условията на опасен рецидив  набирал отделни лица – две ненавършили 18 години момичета /на 16 и на 15 години/, с цел да бъдат използвани за развратни действия. Престъпление по чл.159,  вр. чл.29 от НК, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода” от 5 до 15 години и „глоба” от 20 000 лева до 100 000 лева, като съдът може да постанови конфискация на част или цялото имущество на дееца.

Двете момичета били с възпитателна мярка „Настаняване във възпитателно училище - интернат“, но в интерната не спазвали установения ред, бягали и не се завръщали след ваканция.

Така през април 2016 г., едното момиче не се прибрало в интерната след ваканцията. Докато обикаляла на различни места се запознала със обвиняемия, който й предложил да живее при него и да проституира. Тя се съгласила обвиняемият да я карал с лек автомобил в околностите на града на различни места около главен път Плевен-Русе и на адреси, а тя му давала получените пари. Това продължило докато в края на месеца момичето било установено от полицейски служители на главен път Плевен-Русе, където проституирала.

През май 2016 г. другото момиче, след като избягало от интерната, също се запознало обвиняемият, който й предложил да живее при него и да проституира. По същият начин я карал с автомобил на различни места около главен път Плевен-Русе и на адреси, и вземал получените пари, докато момичето било установена от полицейски служители.

В момента обвиняемият е в Затвора-Плевен, където изтърпява наказание една година лишаване от свобода, наложено му с присъда по друго дело.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.