Над 65 000 лв. за Плевенската Панорама събра кампанията "Ние обичаме България" 2018

Каузата все още може да бъде подпомогната чрез дарения и закупуване на специална торбичка за пазаруване

65 268,94 лв. са събрани към момента от инициативата "Ние обичаме България" 2018. Дългосрочната национална кампания, която цели осигуряването на финансова помощ за значими паметници на културата, е организирана от BILLA България. Тази година проектът подкрепи уникалния художествен музей Панорама „Плевенска епопея 1877 г.“. Събраната в рамките на кампанията сума ще бъде използвана за реставрация и консервация на художественото платно във впечатляващата зала „Панорама“ в обекта. 

Основната част от сумата бе събрана от продадени билети за големия благотворителен концерт в подкрепа на Панорамата, който се проведе на 22 май в зала „Арена Армеец“ и привлече хиляди зрители. На една сцена се качиха някои от най-обичаните български изпълнители – Веселин Маринов, Тоника Домини, Дует Ритон, 100 KILA, СкандаУ, Deep Zone Project, Мистерията на българските гласове, Берковската Духова Музика, Ансамбъл „Филип Кутев“, Славка Калчева и Поли Паскова. Всички те се обединиха около каузата за съхраняването на културно-историческото ни наследство и се включиха в инициативата напълно безвъзмездно.

Част от средствата, които ще бъдат дарени за Плевенската Панорама, са събрани от продажбата на специални торбички за пазаруване. Те ще продължат да бъдат налични в магазините на BILLA до края на месец август. В този период 1 лев от всяка закупена бройка отива за каузата.

„Благодаря на всички, които подкрепиха "Ние обичаме България" и доказаха какво всъщност се крие зад тези три думи. Най-важните резултати от кампанията нямат финансови измерения, те са морални и са много по-ценни. Няма нищо по-вдъхновяващо от това да видиш хиляди българи, обединени от една толкова хубава кауза. Това, което направихме заедно, е достойно за уважение, и затова всички, включили се в инициативата, трябва да се гордеят с постигнатото“, коментира Бойко Сачански, Управител на BILLA България.

Кампанията "Ние обичаме България" се провежда с подкрепата на Министерство на културата, Министерство на туризма, Столична община и Община Плевен. 

Всеки желаещ да подкрепи кампанията "Ние обичаме България" и Панорама "Плевенска епопея 1877 г." може да го направи и като преведе средства по сметката на Регионалния военноисторически музей в Плевен:

БАНКА: БАКБ
IBAN: BG18BGUS91603104103200
BIC: BGUSBGSF
Основание: Кампания „Ние обичаме България“