Служители на ОДМВР – Плевен участваха в работен форум за превенция на наркотиците - pleven.utre.bg

Служители на ОДМВР – Плевен участваха в работен форум за превенция на наркотиците

13 юни 2018, 17:04 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    ОДМВР-Плевен

Полицейските служители получиха сертификати

Днес 21 служители на МВР в Плевен взеха участие в работен форум "Актуално за превенцията: предизвикателства пред намаляване на търсенето и предлагането, употребата и злоупотребата с нови психотропни вещества“. Инициативата е организирана от Общински съвет по наркотични вещества – Плевен и Превантивно-информационен център по зависимости – Плевен.

В конферентна зала "Гена Димитрова“ на Регионална библиотека „Христо Смирненски“ в Плевен от се проведе обща сесия, в която бяха представени организирането и координацията на превантивни дейности срещу разпространението и употребата на наркотици в страните – членки на ЕС. В резюме бяха презентирани акценти от срещата на националните координатори, провела се в София през май 2018 година. Дискусията се организира по въпросите: нови психоактивни вещества в Европа, изменението в законодателството – Закона за контрола върху наркотичните вещества и прекурсорите – 2011 година; контрола на субстанциите преди 2011 година и измененията след това – класификация и контрол на субстанциите в Три списъка: Списък 1 – Растения и субстанции, които представляват висок риск за публичното здраве, заради вредния ефект от злоупотреба, забранени за употреба в хуманната и ветеринарната медицина; Списък 2 – Субстанции, представляващи висок риск, които са в употреба в хуманитарната и ветеринарната медицина; Списък 3 – Рискови субстанции.

В работния форум Петьо Петков инспектор в сектор „Наркотици“ в отдел „Криминална полиция“ при СДВР – София представи презентация „Новите психоактивни вещества – пред какво сме изправени“ . 

За участието си в превенцията на наркотиците и обучението полицейските служители получиха сертификати. Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета