Захари Бахаров на плевенска сцена с хитовия моноспектакъл "Чамкория” - pleven.utre.bg

Захари Бахаров на плевенска сцена с хитовия моноспектакъл "Чамкория”

27 юни 2018, 11:01 | plevenutre.bg

Спектакълът трае 130 минути с антракт – истински актьорски маратон

Моноспектакълът на Захари Бахаров по романа на Милен Русков "Чамкория" ще бъде показан за първи път в Плевен тази вечер от 19,00 ч. в читалище "Съгласие". Режисьор на спектакъла е Явор Гърдев, а сценографията е на Светослав Кокалов.

"Че живеем некакси в тая злополучна България, понеже аз я мразим, обаче па я и обичам. Па защо я обичам, и с чук да ме удариш по главата, не моем да ти кажем! Аман от България, аман от тоя умерен пояс, и от равномерното движение на Земята аман! Много тъп ми се види мене умереният пояс, па да не кажем и Земята! Само неодушевените неща може да са толкова тъпи, упорити и еднообразни. Извиневам се, обаче що за тъпо нещо требва да си, за да се въртиш милиарди години около една звезда?! Върти се, братче, милиарди години около една звезда! Па вземи мръдни се малко, мини нанекъде! Но не! Все едно и също до края на света! Ама тя буквално смета да прави едно и също до края на света! Неам думи!”.

Тези думи на героя на Захари Бахаров - шофьора Бае Славе, който открива линия София-Чамкория, са избрали от "Театър 199", за да представят постановката. Възгледите на Бае Славе са датирани към 1928 г., но въпросът с тяхната актуалност 90 години по-късно е риторичен.

Билети в билетен център на бул.„Д. Попов” № 15,тел.0887 44 52 64 и в билетен център в читалище „Съгласие”, тел. 0879 911 363


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета