Оставиха за постоянно в ареста крадци на кабели от Пелишат и Радишево

Двама от обвиняемите са извършили кражбата в условията на повторност, а третият - в условията на опасен рецидив

По искане на Районна прокуратура - Велико Търново, съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на трима мъже oт Плевенско, във връзка с извършен опит за кражба на кабели на БТК.

Прокуратурата е привлякла  в качеството на обвиняеми А. К., Г. К. от Пелишат и Д. Д. от Радишево за това, че 10.06.2018 г в с. Ресен, общ. Велико Търново, след предварителен сговор помежду си, в немаловажен случай, чрез използване на технически средства – метален секач, щанга „кози крак“, метална карабина /скоба/, прожектор, колани с халки от двете им страни, ножове и метална щанга, и чрез използване на моторно превозно средство – лек автомобил, направили опит да отнемат от владението и без съгласието на собственика, с намерение противозаконно да присвоят чужди движими вещи - 125 метра далекосъобщителен кабел тип ТПП 300x2x0,5, 125 метра далекосъобщителен кабел тип ТПП 100x2x0,5 и 125 метра далекосъобщителен кабел тип ТПП 50x2x0,5, всички на обща стойност 4440 лева, собственост на „БТК“ ЕАД гр. София, като деянието останало недовършено по независещи от тях причини - намесата на полицейски служител при РУ гр. В. Търново.

Обвиняемите А. К. и Г. К., са извършили кражбата в условията на повторност, а Д. Д. - в условията на опасен рецидив. Съдът е приел доводите на прокуратура, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието от тримата извършители и е налице опасност да се укрият или да извършат престъпление.

Разследването продължава под ръководството на ВТРП.