Кога възниква потребността да теглим заем?

Парите

14-06-2018, 12:00

Автор:

radeva

Всичко от Автора

Условията за предоставяне на заеми през последните години започнаха да привличат страшно много клиенти. Независимо дали имаме нужда от потребителски, ипотечен или някои от вариантите на бързи кредити действително статистика показва, че повишението на интереса към финансовата услуга бележи ръст. Друго важно статистическо проучване показва, че освен повишения потребителски ръст има и намаляване на процента на лошите заеми. Това е показателно, че българина като кредитополучател започна да осъзнава сериозността на финансовия инструмент и наистина поема своята отговорност като страна по договора.

Да имаш зад гърба си партньор, който винаги при непредвидени финансови затруднения да ти подаде ръка безспорно е привилегия. А случаите, в които изпадаме в ситуации и се нуждаем от пари на заем никак не са малко. Чисто битови потребности и факта, че заплата трудно стига до следващото число на падеж са основателна причина да се замислим как да свържем двата края. Сметки, разходи за храна, облекло, поддръжка на автомобила, такси и някои друг непредвиден разход са в състояние да ни поставят в изходна позиция и празни джобове. Дори и да планирате и разпределяте бюджета като опитни счетоводители поне веднъж годишно се налага да се замислим за варианта да вземе заем до заплата или пък такъв за по-дълъг период на изплащане.

Дори да сте наети на трудов договор и заплата ви да не е толкова малка сигурно се налага да помислите за това как ще организирате предстоящото тържество за рождения ден на детето, неговия абитуриентски бал или пък да направите изненада с по-скъп подарък за любимия човек. За тези и други непредвидени плащания да вземете заеми от приятели и роднини не е най-доброто решение. За да ви е чиста съвестта и да не изпадате в други междуличностни тревоги най-добре се доверете на фирма за бързо кредитиране. Така не само, че парите ще постъпят бързо в портфейла ви, но и няма нужда да се обяснявате за какво имате намерение да ги изхарчите.

Чудесно би било човек да разчита и на други странични доходи освен трудовото си възнаграждение. Това могат да бъдат доходи от наем, рента на земеделска земя, допълнителна работа, пенсии  или други. Но повечето трудещи се разчитат основно на заплатата и ето, че нейното разходване се оказва достатъчно само за поскриването на текущите месечни плащания. И ако искаме да организираме тържеството за своето дете или да си доставим лично удоволствие то заема е решението, което ще ни позволи да осъществим този наш замисъл. Гъвкавите условия, качественото обслужване и бързината за отпускането на кредита са приоритет и възможност за всеки потребител да се ползва от тази ефективна финансова услуга.